A legjobb növényi kalciumforrások
1. Szezámmag – dr. Gillian McKeith híres angol táplálkozási szakértő szerint, 25 gramm szezámmag majdnem 1000 milligramm kalciumot tartalmaz. Az ásvány mellett, a szezámmagban rengeteg fehérje, vas, magnézium, réz, cink, kálium, A- és E-vitamin, valamint B-komplex található.
2. Kendermag – magas a fehérjetartalma, továbbá sok Omega 3 és 6 zsírsavat tartalmaz. Jelentős mennyiségben található meg benne még a kalcium, magnézium, rost, foszfor, vas, nátrium és E-vitamin.
3. Sötétzöld levelű zöldségek – a petrezselyem, spenót, bazsalikom, rukkola, alga, brokkoli, csalán, csombor és kapor többek között magas kalciumtartalmukról híresek. Ezért jó, hogy bevezesd őket a diétádba.
4. Szardínia – a friss szardínia egyszerűen sütőben megkészítve vagy roston sütve, illetve olajban tárolva kiváló kalciumforrás. Ne felejts el megenni legalább egy adaggal hetente, frissen vágott zöldségsalátába keverve.
5. Szója – a szójatej legalább annyi kalciumot tartalmaz, mint a tehéntej.
6. Egyéb kalciumforrások: a tökmag, mandula, narancs, sárgarépa, napraforgómag, mogyoró, tofu, barnarizs. Nem árt megjegyezned, hogy ez az ásvány a zöldségek és gyümölcsök zömében is megtalálható.
forrás:
https://filantropikum.com/5-legjobb-kalciumforras-a-tejtermekeken-kivul/